Karjalan Liitto
 

Karjalatalo

Karjalatalo Helsingin Käpylässä. Kuva Elina Orpana.
Karjalatalo sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Käpylänkuja 1.

Helsingin Käpylässä sijaitseva Karjalatalo on monien toimintojen talo, jossa on tiloja kulttuurin harrastajille, ruokailijoille, juhlijoille ja uuden opiskelijoille. Talossa on myös karjalaista tunnelmaa.

 
Karjalataloon ovat kaikki tervetulleita. Talosta vuokrataan erikokoisia saleja monenlaiseen käyttöön, juhliin, kokouksiin, koulutus- ja luentotilaisuuksiin, harrastuksiin sekä musiikki- ja teatteriesityksiin.


Talossa on ekumeeninen kappeli hengellisiä tilaisuuksia ja kirkollisia toimituksia, esimerkiksi ristiäisiä ja rukoushetkiä, varten.


Arkkitehti Into Pyykön suunnittelema Karjalatalo valmistui vuonna 1974. Karjalaisten yhteisillä talkoilla rakennetun talon salit on nimetty muun muassa karjalaisten pitäjien mukaan.


Karjalatalon edustalla on evakkoäiti-muistomerkki. Talon ala-aulassa on taiteilija Eva Ryynäsen suurikokoinen Rantoja-veistos sekä tekstiilitaiteilija Oili Mäen Karjalainen elegia -ryijy.


Karjalatalo Helsingin Käpylässä


Karjalatalosta voi vuokrata saleja

Tilat arkeen ja juhlaan, vapaa-aikaan ja työhön.

Karjalatalon tiloissa on valinnanvaraa tilaisuuden luonteen mukaisesti. Talon salit tarjoavat yksilöllisen ratkaisun erityyppisiin kokoontumisiin 10–400 henkilölle.


Juhlasali:

Karjalatalon juhlasaliKarjalatalon juhlasalissa voi järjestää isoja juhlia tai kokouksia.
Juhlasalissa on teatteriesityksiin soveltuva näyttämö ääni- ja valotehosteineen. Salissa on videotykki ja langaton verkko sekä induktiosilmukka kuulovammaisia varten. Juhlasaliin mahtuu 200-400 henkeä.

Yläsali:

YläsaliYläsali sijaitsee Karjalatalon 2. kerroksessa. Katossa on videotykki. Käytettävissä langaton verkko. Salissa on induktiosilmukka kuulovammaisia varten.
Viipurin Lauluveikot harjoittelevat Karjalatalon Yläsalissa.
Salissa on flyygeli. Yläsaliin mahtuu 65-120 henkeä.

Laatokka-sali:

Laatokka-saliLaatokka-salissa voi pitää mm. kokouksia. Salissa on videotykki ja langaton verkko sekä kuulovammaisia varten induktiosilmukka. Salissa on myös piano. Laatokka-saliin mahtuu noin 45-80 henkeä.
Laatokka-salin juhlakattausLaatokka-sali sopii myös juhlapaikaksi.

Sortavala-sali:

Sortavala-saliSortavala-sali on Karjalatalon toisessa kerroksessa. Salissa on piano sekä videotykki ja langaton verkko. Saliin mahtuu noin 20-30 henkeä.Sortavala-salissa on Daniel Pesun Laatokka-aiheinen maalaus
Sortavala-salissa on Daniel Pesun Laatokka-aiheinen maalaus. Sortavala-salin ekumeeninen kappeliSortavala-salissa on myös ekumeeninen kappeli. Salia voi käyttää erilaisiin hengellisiin tilaisuuksiin, siunauksiin, muistotilaisuuksiin, vihkiäisiin, kastetilaisuuksiin.

Käkisalmi/Wärtsilä-sali:

Wärtsilä-saliKäkisalmi/Wärtsilä-sali on Karjalatalon 3. kerroksessa. Saliin mahtuu  noin 20 henkeä.

Takkahuone:

TakkahuoneTakkahuone sijaitsee Karjalatalon 4. kerroksessa. Takkahuoneeseen mahtuu 20-25 henkeä.


Kirjasto:

KirjastoKarjalan Liiton kirjasto on käsikirjasto. Kirjastoa voi vuokrata mm. pieniin kokouksiin.

Katso hinnasto täältä

Karjalan Liiton jäsenyhteisöjen salivuokrien hintoja voi tiedustella
Karjalan Liiton toimistosta p. 09 7288 170 arkisin klo 9-15 tai sähköpostitse toimisto(at)karjalanliitto.fi.

Karjalatalossa Karjalan Liiton toimistossa on myös defibrillaatio.

Karjalatalon kaikkiin tiloihin, paitsi kirjastoon, tarjoilut tilaisuuden mukaan
Ravintola Kareliasta, p. 09 757 0077.

Karjalatalon ala-aula

Karjalatalon aula













Karjalatalon ala-aulasta pääsee juhlasaliin, ravintolasaleihin sekä rappukäytävään, josta on käynti muissa kerroksissa oleviin saleihin.

Karjalatalon aulassa on Eva Ryynäsen Rantoja-veistos. Kuva Elina Orpana.















Karjalatalon pääovesta tultaessa ala-aulaan, jää oikealle puolelle kokouksiinkin sopiva valoisa tila. Tilan pitkällä seinustalla on taiteilija Eva Ryynäsen näyttävä Rantoja-veistos. Tilan saa suljettua lasisella liukuovella.

Karjalatalossa on tekstiilitaiteilija Oili Mäen Karjalainen elegia -ryijy. Kuva Elina Orpana.















Karjalatalon ala-aulassa on tekstiilitaiteilija Oili Mäen suunnittelema neliosainen Karjalainen elegia -ryijy, joka on valmistunut vuonna 1974. Samana vuonna kuin Karjalatalokin. Ryijyn oikealla puolella on vitriinissä Karjalan Liiton naistoimikunnan käsityönäyttely.



Tulosta sivu
 
Poutapilvi web design Oy