Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö

oli sunnuntaina 22.4.2018 klo 15 Sastamalassa Tyrvään kirkossa

Konsertissa lauloivat Anssi Hirvonen ja Petri Kiiski, säestys
Anna-Mari Yrjänä.
Konsertin avaussanat lausui Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön kunninapuheenjohtaja Antero Pärssinen.
Yhteislauluna laulettiin Karjalan Kunnailla ja Karjalaisten laulu.
Kolehti kerättiin säätiön hengelliseen työhön ja konsertin jälkeen oli kahvitarjoilu.

IMG_5377

Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö jälleen mukana Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa Sylvään koululla 29.6.-30.6.2018

Yllä kuva Vanhan kirjallisuuden päiviltä kesällä 2017. Maileena Hyyti Vammalan Karjalaseura, Klaus Thomasson Karjala-lehti ja Pirjo Kiiala Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö. Kansanedustaja ja hallitusten puheenjohtaja (Karjalan Liitto, Vammalan Karjalaseura ja Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö) Pertti Hakanen ehti myös vierailla osastollamme. Kuvan otti Mika Ilonen Kangasalan Karjalaseura.

Terveisiä Karjalaisilta kesäjuhlilta Kouvolasta

15.-17-6.2018

Viipurin läänin Pyhäjärvi oli esillä Karjalaisilla kesäjuhlilla Kouvolassa 15.-17.6.2018 niin pitäjäesittelyssä, kulkueessa kuin juhlatapahtumissa.

IMG_6346
Seija Hakanen pitäjäesittelyssä Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön pöydän takana.

IMG_6402
Karjalaisuuden juhlaa Kouvolassa: Markku Pärssinen ja Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön lippu, Pertti Hakanen ja Karjalan Liiton lippu sekä Vammalan karjalaseuran lippu. Pertti toimii kaikissa näissä kolmessa järjestössä puheenjohtajana.

Hallintoneuvoston kokous

Säätiön hallintoneuvoston kokous pidettiin Sastamalassa 10.3.2018.

Tyttö Pyhäjärven kansallispuvussa

Vpl. Pyhäjärvi -lehti 62 vuotta!

Oma pitäjälehtemme on ilmestynyt säännöllisesti kuukausittain vuodesta 1956.

1. näytenumero ilmestyi 30.-31.7.1955

Vpl. Pyhäjärvi-juhlilla Keikyässä. Saman vuoden marras- ja joulukuussa ilmestyi vielä näytenumero.

Nyt ilmestyy 63. vuosikerta

-  kesäkuun lehti ilmestyi 19.6..2018.

-  seuraava lehti ilmestyy heinäkuussa.

Lehteen tarkoitetun aineiston tulee olla toimituksessa

la 29.6.2018 mennessä.

Museoasiat

Omaa museota ei ole, mutta

Sastamalan seudun museoon

on tallennettu ja nyt digitalisoidaan ja järjestetään pyhäjärveläistä aineistoa. Ajankohtaiset tiedot, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät museon linkistä.

Sastamalan seudun museo

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Vpl. Pyhäjärvi-seura ry

on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1957.  Ohjelmassa yhteisiä kokoontumisia, joissa asiantuntijat eri aloilta kertovat pitäjän historiaan liittyviä asioita. Lisäksi ohjelmassa retkiä yms. Seuraan liittymällä pääsee myös Karjalan Liiton jäseneksi.

Seuran ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät kotisivulinkistä.

Vpl. Pyhäjärvi-seura ry

Tampereen seudun VPL Pyhäjärvikerho

on tarkoitettu Vpl. Pyhäjärvellä syntyneille, heidän perheenjäsenilleen ja jälkeläisilleen. Kokoonnutaan kerran kuukaudessa tarinatuokioon, josta ilmoitetaan Vpl. Pyhäjärvi-lehdessä ja Aamulehden menotiedoissa. Lisätietoja sihteeriltä puh.  044 281 5047 tai pirjo.kiiala@gmail.com. Tervetuloa!

Suvannon seudun pitäjät:

Käkisalmi

Metsäpirtti

Rautu

Räisälä

Sakkola

Vuoksela

Tulosta sivu
Evakkoäiti-muistomerkki paljastettiin 5.6.2015 Helsingissä

Evakkoäiti-muistomerkki paljastettiin Helsingissä Karjalatalon edustalle 5.6.2015

unnamed
Naisten juttutuokio 1.7.2017. Vasemmalla Pertin puoliso Seija Hakanen ja oikealla Ritva Surakka Karjalaisseurojen Tampereen piiristä.