Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö

IMG_6756

Juhlayleisöä seuraamassa seppeenlaskua Harjavallan

sankarihautausmaalla.

20180715_152933 (1)      Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen ja juhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Harjavallan Karjalaseuran puheenjohtaja Yrjö S. Kaasalainen päiväjuhlassa.

juhlaohjelma s 2 (jpg) (559.6 KB)

juhlaohjelma s 3 (jpg) (362.9 KB)

Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön

70-VUOTISJUHLAKONSERTTI

oli sunnuntaina 22.4.2018 klo 15 Sastamalassa Tyrvään kirkossa

Konsertissa lauloivat Anssi Hirvonen ja Petri Kiiski, säestys
Anna-Mari Yrjänä.
Konsertin avaussanat lausui Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön kunninapuheenjohtaja Antero Pärssinen.
Yhteislauluna laulettiin Karjalan Kunnailla ja Karjalaisten laulu.
Kolehti kerättiin säätiön hengelliseen työhön ja konsertin jälkeen oli kahvitarjoilu.

Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö jälleen mukana Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa Sylvään koululla 29.6.-30.6.2018

Karjala Lehdellä ja useilla karjalaisilla järjestöillä oli yhteinen esittely- ja myyntihuone Sylvään koululla. Alla kuvassa Maileena Hyyti Vammalan Karjalaseurasta ja Pirjo Kiiala Vpl. Pyhäjärvi-Säätiöstä.

IMG_6472

Terveisiä Karjalaisilta kesäjuhlilta Kouvolasta

15.-17-6.2018

Viipurin läänin Pyhäjärvi oli esillä Karjalaisilla Kesäjuhlilla Kouvolassa 15.-17.6.2018 niin pitäjäesittelyssä, kulkueessa kuin juhlatapahtumissa.

IMG_6346
Seija Hakanen pitäjäesittelyssä Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön pöydän takana.

IMG_6402
Kuvassa kolmen Pertti Hakasen johtaman karjalaisen järjestön liput Kouvolassa. Vasemmalla Markku Pärssinen Vpl. Pyhäjärvi-Säätiön lipun kanssa, keskellä Pertti Hakanen Karjalan Liiton lipun kanssa ja oikealla Esa Mäkinen ja Vammalan Karjalaseuran lippu.
IMG_6371
   Pirjo Kiiala ja Markku Pärssinen valmistautumassa kesäjuhlien
   kulkueeseen.

Hallintoneuvoston kokous

Säätiön hallintoneuvoston kokous pidettiin Sastamalassa 10.3.2018.

Tyttö Pyhäjärven kansallispuvussa

Vpl. Pyhäjärvi -lehti 62 vuotta!

Oma pitäjälehtemme on ilmestynyt säännöllisesti kuukausittain vuodesta 1956.

1. näytenumero ilmestyi 30.-31.7.1955

Vpl. Pyhäjärvi-juhlilla Keikyässä. Saman vuoden marras- ja joulukuussa ilmestyi vielä näytenumero.

Nyt ilmestyy 63. vuosikerta

-  elokuun lehti ilmestyi 17.8.2018.

-  seuraava lehti ilmestyy syyskuussa.

Lehteen tarkoitetun aineiston tulee olla toimituksessa

la 10.9.2018 mennessä.

Museoasiat

Omaa museota ei ole, mutta

Sastamalan seudun museoon

on tallennettu ja nyt digitalisoidaan ja järjestetään pyhäjärveläistä aineistoa. Ajankohtaiset tiedot, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät museon linkistä.

Sastamalan seudun museo

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

Vpl. Pyhäjärvi-seura ry

on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1957.  Ohjelmassa yhteisiä kokoontumisia, joissa asiantuntijat eri aloilta kertovat pitäjän historiaan liittyviä asioita. Lisäksi ohjelmassa retkiä yms. Seuraan liittymällä pääsee myös Karjalan Liiton jäseneksi.

Seuran ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät kotisivulinkistä.

Vpl. Pyhäjärvi-seura ry

Tampereen seudun VPL Pyhäjärvikerho

on tarkoitettu Vpl. Pyhäjärvellä syntyneille, heidän perheenjäsenilleen ja jälkeläisilleen. Kokoonnutaan kerran kuukaudessa tarinatuokioon, josta ilmoitetaan Vpl. Pyhäjärvi-lehdessä ja Aamulehden menotiedoissa. Lisätietoja sihteeriltä puh.  044 281 5047 tai pirjo.kiiala@gmail.com. Tervetuloa!

Suvannon seudun pitäjät:

Käkisalmi

Metsäpirtti

Rautu

Räisälä

Sakkola

Vuoksela

Tulosta sivu
Evakkoäiti-muistomerkki paljastettiin 5.6.2015 Helsingissä

Evakkoäiti-muistomerkki paljastettiin Helsingissä Karjalatalon edustalle 5.6.2015

unnamed
Naisten juttutuokio 1.7.2017. Vasemmalla Pertin puoliso Seija Hakanen ja oikealla Ritva Surakka Karjalaisseurojen Tampereen piiristä.