UUSIKIRKKO VPL

Karjalan Liitto
 

Pitäjäjuhlat

 

Sankaripatsaalla Uudenkirkon pitäjuhla 2013
Uudenkirkon pitäjäjuhlilsta Nousiaisista 2013 (Kuva: Kim Grusander)

Uusikirkko-seuran toimintaan kuuluu hyvin tärkeänä osana vuosittaisten pitäjäjuhlien järjestäminen. Juhlissa on vuosien saatossa esiintynyt valtakunnallisestikin merkittäviä puhujia aina Urho Kekkosesta ja Johannes Virolaisesta Tanja Karpelaan tai Matti Vanhaseen. Musiikki ja laulu ovat aina myös osa juhlaa. Juhliin tullaan edelleenkin vielä pitkienkin matkojen takaa tapaamaan tuttuja. Juhlat järjestetään nykyään pääsääntöisesti elokuussa.

 

Ensimmäiset Uudenkirkon pitäjäjuhlat pidettiin 25.8.1940 Lohjalla, silloin vielä Uudenkirkon seurakunnan järjestämänä. Juhlia on järjestetty Perniössä, Halikossa, Turussa ja 1960-luvulta lähtien myös Salossa. Pitäjäjuhlapaikoiksi ovat valikoituneet uusikirkkolaisten sodan jälkeiset pääsijoituspaikat (Salo ei ollut virallinen sijoituspaikka). Pitäjäjuhlien nimi on jonkin verran vaihdellut. Vuosien varrella on vietetty Uudenkirkon seurakuntajuhlia, Uudenkirkon kesäjuhlia, Uudenkirkon pitäjäjuhlia ja Uusikirkkojuhlia.

 

Alussa pitäjäjuhlien järjestelyistä vastasi Uudenkirkon seurakunta ja kunta. Myöhemmin 70-luvulta lähtien pitäjäjuhlajärjestelyistä ovat vastanneet Uusikirkko-seura ja Uusikirkko-säätiö yhdessä.

 

Tulosta sivu

Uudenkirkon pitäjäjuhla 2017

Tänä vuonna kokoonnumme viettämään 74. Uudenkirkon pitäjäjuhlaa Turun suunnalle, Paattisiin.


Juhlamessu klo 10.00 Paattisten kirkko Paattistentie 847, Turku
Iltapäiväjuhla klo 13.30 Paattisten aluetalo Paattistalonkatu 1, Turku
Kirkosta juhlapaikalle on noin 400 metriä, jonka voi halutessaan kävellä.
Huom. juhlapaikalle mahdollista saapua myös Turusta busseilla nro 21 ja 23, jotka lähtevät kauppatorin pysäkiltä T9.


Ohjelmassa perinteisesti musiikkia ja muita esityksiä. Puheista vastaavat mm. teologian tohtori Hannu Kilpeläinen ja Turun joulurauhankin julistava Mika Akkanen. Suositut Retro-tytöt viihdyttävät entisten vuosikymmenten sävelin. Lounasmahdollisuus Paattisten aluetalolla klo 11.30-13.00. Lounas ja iltapäivätarjoilut sisältyvät ohjelmaan.


Turun Uusikirkko-kerho ja Uusikirkko-seura toivottavat kaikki tervetulleiksi tapaamaan uusikirkkolaisia tuttuja ja tutustumaan!


 
Poutapilvi web design Oy