UUSIKIRKKO VPL

Karjalan Liitto
 

Turun Uusikirkko-kerho ry:n iltapäiväkahvitilaisuudessa 21.2.2016 Aulikki Tuhkanen kertoi Uudenkirkon nykyisistä, venäläisistä paikannimistä ja niiden merkityksistä.
Sodan jälkeen useimmat paikannimet venäläistettiin. Osa paikoista sai nimensä kaatuneitten sotasankarien mukaan, näistä jotkut olivat kaatuneet seudulla, joka nimettiin heidän mukaansa, mutta kaikilla ei ollut mitään yhteyksiä kyseiseen paikkaan.
Osa nimistä oli ideologisia viitaten esimerkiksi puna-armeijaan. Loput nimistä kuvailivat aluetta, kuten mäntymetsää tai hiekkaharjua. Monia nimiä vaihdettiin kaksi tai kolmekin kertaa.

Turun Uusikirkko-kerho ry

jakoi stipendejä joulujuhlassaan


Turun Uusikirkko-kerho ry:n jo perinteeksi muodostuneet joulujuhlat järjestettiin 21.11. Hansa-salissa Turussa. Paikalla oli runsas sata henkeä tapaamassa tuttuja ja nauttimassa ohjelmasta sekä herkullisesta jouluruoasta.


Turun Uusikirkko-kerho jakoi joulujuhlassa neljä kannustusstipendiä uusikirkkolaistaustaisille opiskeleville ja harrastaville nuorille. Stipendin saivat:


Katariina Pilpola (s. 1993), joka opiskelee Turun AMK:ssa bioanalyytikon koulutusohjelmassa.

Santeri Pilpola (s. 1997), joka opiskelee Rauman Winnovassa logistiikan perustutkintoa. Santeri pelaa jääkiekkoa Laitilan Jyskeen A-nuorissa ja valmentaa seuransa D2-junioreja.  

Annastina Sundberg (s. 1992), joka opiskelee Oulun yliopistossa pääaineenaan ruotsin kieli, suunnitelmissa on valmistua ruotsin ja saksan kielen opettajaksi.

Ellen Sundberg (s. 1995), joka opiskelee Turun ruotsinkielisessä matkailualan ammattikorkeakoulussa ja valmistuu matkailualan restonomiksi. Opiskelunsa ohessa Ellen työskentelee Salon Cumulus-hotellin vastaanotossa


Puheenjohtajan nuija vaihtui Turun kerhossa

Turun Uusikirkko-kerhon pitkäaikainen puheenjohtaja Riitta Orava luovutti puheenjohtajan nuijansa uudelle vetäjälle. Syyskokous valitsi tehtävää jatkamaan tutkija, kirjailija, Merja Leppälahden, joka aiemmin on toiminut mm. yhdistyksen sihteerinä ja toimii myös Uusikirkko-seuran hallituksessa.

Muut Turun kerhon hallituksen jäsenet ovat Arto Ali-Keskikylä, Taru Heikura, Timo Kirjonen, Reetta Kytönen, Sirpa Laaksonen, Riitta Orava, Paula Pajunen, Martti Sirkiä ja Samuli Tuhkanen.

Toivotamme Merjalle onnea uudessa tehtävässä ja mukavia hetkiä uusikirkkolaisen perinteen jatkamisessa! 

Riitta Orava Merja Leppälahti pjvaihto
Riitta Orava luovuttaa puheenjohtajan nuijansa Merja Leppälahdelle (Kuva: Timo Kirjonen)

Tulosta sivu
 
Poutapilvi web design Oy