Lapinlahden Karjalaiset ry

Karjalan Liitto
 

Lapinlahden Karjalaiset ry

Tervetuloa Lapinlahden Karjalaiset ry:n kotisivuille. Seura on perustettu 8.5.1945 ja tällä hetkellä seuran jäsenmäärä on n. 80 jäsentä.

 

Sääntöjen mukaan seuran tarkoituksena on olla karjalaisten yhdyssiteenä ja toimia heidän sosiaalisen ja henkisen asemansa tukemiseksi sekä tehdä tunnetuksi Karjalaa ja karjalaisia koskevia kysymyksiä sekä vaalia karjalaista kulttuuria.

Seura kuuluu jäsenenä Karjalan Liittoon ja Karjalaseurojen Kuopion piiriin. Lisäksi seura on Lapinlahden Alapitkällä sijaitsevan Suomen Asutusmuseon perustajajäsen ja aktiivisesti mukana Asutusmuseon toiminnassa.

 

Lapinlahden Karjalaiset ry:n toiminnan tavoitteena on säilyttää Lapinlahdelle karjalaissiirtolaisina muuttaneiden, heidän jälkeläistensä sekä kaikkien karjalaisuudesta kiinnostuneiden keskuudessa karjalaisuus, karjalainen kulttuuri sekä karjalankielen osaaminen.

Tavoitteen toteuttamiseksi seura järjestää seuran tarkoituksen mukaisia tilaisuuksia sekä osallistuu yhteistyössä eri tahojen kanssa järjestettäviin tilaisuuksiin. Seuran toiminnasta enemmän Ajankohtaista sivulla. 
Poutapilvi web design Oy