Harlu-seura ry

Karjalan Liitto
 
harlu vaakuna
Löydät Harlu-seuran myös Facebookista osoitteesta

https://www.facebook.com/groups/
harluseura/

Harlu-seura ry.


Laatokan-Karjalassa sijainneen Harlun kunnan hoitokunnan lakkauttamiskokouksessa vuonna 1948 perustettiin “Harlulaisten Pitäjäseura” vaalimaan harlulaisia perinteitä. Seuran nimi muutettiin myöhemmin Harlu-seuraksi. Seura on toiminut aktiivisesti yli 60 vuotta. Syntyperäisiä harlulaisia on kuollut, mutta toimintaa ovat jatkaneet jälkipolvet: lapset ja lastenlapset.

 

Harlu-seuran tarkoituksena on luoda ja ylläpitää Harlun pitäjässä eläneiden ja heidän jälkeläistensä välisiä yhdyssiteitä. Seura vaalii ja siirtää karjalaista kulttuuria jälkipolville. Toimintaan kuuluvat tapaamiset ja tapahtumat (kuten pitäjäjuhlat, tarinointi-illat ja pikkujoulut), karjalaista perinnettä käsittelevän materiaalin tuottaminen ja julkaiseminen sekä kotiseutu- ja muiden matkojen järjestäminen. Harlu-seura osallistuu yhteiskunnalliseen ja karjalaisjärjestöjen toimintaan. Seuran kotipaikka on Kangasniemi. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki karjalaisuudesta, Harlusta ja Harlu-seurasta kiinnostuneet sukujuurista tai asuinpaikasta riippumatta.


Harlun ystävien kokoontumiset syksyllä 2018


Kangasniemen ja Harlun evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat ystävyysseurakuntia. Tämän yhteistyön myötä kokoontuu "Harlun ystävät" kuukausittain vaihtamaan kuulumisia ja kuulemaan terveisiä Karjalan mailta. Huomaa muuttunut kellonaika!

Milloin:

su 9.9. klo 14 yhdessä Kelton ystävien kanssa

su 30.9. klo 14

su 21.10. klo 14

su 9.12. klo 12 Harlun ystävien ja Harlu-seuran yhteinen puurojuhla. Mukana Saimaan ortodoksiseurakunnan kuoro.


Missä:

Kangasniemen seurakuntakeskuksen yläsali.

Os: Kirkkoniementie 2, 51200 Kangasniemi.Lämpimästi tervetuloa!


 
Poutapilvi web design Oy